Ez a tanfolyam arról ad gyakorlati ismeretekre és alapelvekre épülő tudást, hogy miként segíthetjük elő a jó egészség kialakulását, valamint megtartását, megfelelő étrend, emésztés és táplálkozás segítségével. A résztvevők megtanulják, hogyan állíthatják össze személyre szóló étrendjüket testtípusuknak, életkoruknak, a napszaknak, valamint az évszaknak megfelelően, s hogy miként tehetnek szert a kiegyensúlyozott emésztésre, mely a helyes táplálkozáshoz és a kiváló egészséghez vezet.

A tanfolyam főbb témái:

 • A táplálék természete és a benne rejlő minőségek
 • Az ételek mennyisége és kombinációja
 • Útmutató az ételek fogyasztásához
 • Az étel kiválasztása, emésztése az életkornak, egészségi állapotnak, környezetnek, s a napi illetve évszakos ritmusoknak megfelelően.
 • A táplálék megemésztésének művelete és az emésztő erő fokozásának módja
 • Az emésztés és az anyagcsere egyensúlya, egyensúlytalansága, s ezek helyreállítása
 • Az elme, az érzékek, az érzelmek és a viselkedés hatása az emésztésre
 • Az étrend és az emésztés hatása a magasabb tudatállapotok kifejlődésére
 • Egyszerű, ízletes és egészséges receptek

A tanfolyam időtartama:

13 lecke, melyek alkalmanként 1-1,5 órát vesznek igénybe

A tanfolyam részvételi díja:

online élő (nem felvételről) képzés 55 000 ft

személyes tanfolyam 65 000 ft

A tanfolyam lehetséges időbeosztásai:

 • hét közbeni időpontokban: heti 2 este, esténként 2 óra, kb. 14 alkalom
 • hétvégén: 2 hétvége, 2 teljes szombat-vasárnap

A részvétel feltételei: a tanfolyam nyitott minden a Maharishi Ájurvéda iránt érdeklődő résztvevőnek.

Kedvcsinálóként álljon itt néhány személyes tapasztalat a tanfolyam résztvevőitől:

„Nagyon tetszett a tanfolyam és nagyon hasznosnak találtam. Bizonyos szempontból többet kaptam, mint vártam, mert sokkal részletesebb volt, mint gondoltam. Nagyon tetszettek a gyakorlati ötletek! ( A termoszebéd, a ghí készítése, a csapáti készítése). Szívesen ajánlanám másoknak. Örülök, hogy tudatosabb lettem a táplálkozásomban. A kisebb problémákat már meg tudom oldani az étkezésem megváltoztatásával. Tudatosabb lettem az étkezésemben, jobban odafigyelek a testem jelzéseire.” – F.A.T.

„Nagyon értékes tudásanyagot dolgozott fel a tanfolyam, amely segített megérteni, milyen nagy szerepe van az étkezésnek a testi és szellemi egészség kialakításában. Nagyon tetszettek az egyszerű receptek, amelyekkel tápláló ételeket készíthetünk. Bárkinek ajánlanám, mert mindenkinek hasznára válna, ha tudná, mit kell ennie ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és egészséges legyen. Mivel nekem már kellett ájurvéda diétát tartani ájurvéda orvos tanácsára, a tanfolyam segített megérteni, miért kellett bizonyos ételeket kerülnöm (noha a kezembe kapott lista akkor eléggé elkeserített). A tanfolyamon kapott tudás segítségével a jövőben jobban tudok vigyázni a saját és a családtagjaim egészségére, ami megalapozza a szellemi fejlődésünket is.”  – M.A.

„Hatalmas mennyiségű komplex tudást kaptunk, mely nagyon szerteágazó, de mégis minden mindennel összefüggésben van. Így lesz egy kerek egész. Jól felépített tanfolyam, folyamatos figyelmet igényel. Én nagyon sokat tudtam jegyzetelni, mert a kapott anyagon kívül is szóban rengeteg hasznos kiegészítést, magyarázatot kaptunk. Elvárások nélkül vágtam bele a tanfolyamba. Azt gondoltam, hogy sokkal inkább receptekről és főzésről lesz szól. De ez sokkal többet adott, mint ha csupán főzési tanfolyam lett volna. 🙂 Önismeretet, valamint nagyon-nagyon sok felismerést és magyarázatot adott a tanfolyam, melyek segítségével teljesen más szemmel nézek a táplálkozásra, és minden egyéb külső tényezőre. Igyekszem a megtanultakat a mindennapokban alkalmazni és mindig emlékeztetni magamat a használatukra.” – T.V.

„Nagyon hasznos és részletes volt a tanfolyam. Összetett rendszer, mégis emészthető formában volt tálalva 🙂 Igen megkaptam, amit vártam, sőt többet is. Azt gondoltam, hogy csak az étkezésről, tápanyagokról fog szólni, ehelyett kiderült egy csomó olyan összefüggés, ami a lelki szintekhez visz el. Az tetszett leginkább, hogy kaptam egy “gyakorlati kézikönyvet” a kezembe, hogy hogyan állítsam megfelelően össze az étkezéseket, és ha valami egészségügyi probléma merül fel, mit módosítsak, hogy az egyensúly helyreálljon. Ajánlanám másoknak is, mert olyan ismereteket tanultam, amit máshol nem láttam. Ezen felül az egészségére mindenkinek szüksége van az életéhez.Nagyon jó volt, hogy online meg lehetett csinálni, nem kellett annyit utazni. Jobban átlátom a rendszert. Azt, hogy mikor, mit és hogyan együnk, hogy egészségesek legyünk, vagy ha kibillentünk az egyensúlyunkból, mit tegyünk, hogy visszakerüljünk oda, mindezt gyógyszerek nélkül. Valamint nem csak az ételek fontosak étkezés közben, hanem a körülmények, és még az aktuális lelkiállapotom is. Eddig minimális ismereteim voltak az ájurvédáról, de most nagyon sokat tanultam róla.” –Brunyánszky Ibolya

 

Részvételi szándékát a Jelentkezési lap kitöltésével jelezheti:

További kérdéseket a következő elérhetőségeken tehet fel: dienesnagytm@gmail.com vagy 30/286 3744