Maharishi Mahesh Yogi hét leckéből álló tanfolyama röviden, de határozottan mutatja be számunkra, hogy mi az, amit valójában spirituális, avagy lelki fejlődésnek nevezhetünk, s mi az, amit nem.

A tanfolyam előadásain Maharishi lefekteti az élet legalapvetőbb területeinek a megnyilvánultnak és a meg nem nyilvánultnak az ismertetőjegyeit, majd feltárja, miként lehet életünk egészének alapot adni a tiszta tudat rendszeres tapasztalatával, s végül hogyan tárhatjuk fel a spiritualitás lényegét önmagunkon, saját önvalónkon belül, s élhetjük a mindennapi életben.

A tanfolyam részvételi feltétele a TM gyakorlása

A tanfolyam időtartama: 2 nap, avagy egy hétvége

A tanfolyam két napjának felépítése:

Találkozó délelőtt 8:30-kor. A reggeli közös 20 perces meditációt követően a délelőtt folyamán 2 előadást fogunk megtekinteni, melyek egyenként kb. egy órásak, s minden előadást a lecke feldolgozása követ majd kérdés-felelet formában. Délben 1 óra ebédszünetet tartunk, majd a délután folyamán újabb 2 előadást nézünk meg, s dolgozunk fel. A napot feltételezhetően 17 óra körül zárjuk közös, 20 perces meditációval. Vasárnap a hetedik lecke feldolgozása után közös meditációval zárjuk a tanfolyamot.

A tanfolyam díja: 25 000 ft

A tanfolyam 2020 óta ONLINE is elérhető.

Tanfolyamrésztvevő véleménye

“Szeretném megköszönni a spirituális fejlődés tanfolyamot, zseniális volt, az utóhatása is.. csak úgy pislogtam azon, hogy mi történik.. Már a tanfolyam alatt sok, eddig megélt tapasztalatot megértettem, és olyan összefüggéseket is, amibe eddig még bele se gondoltam. Van egy olyan gyanúm, hogy még teljesen nem fogtuk fel a tanítás (m)értékét (kb. mint annak idején a helio- vs. geocentrikus világkép).

A hétvégén még annyira nem is éreztem, hogy milyen mély, nyugalmi állapotba kerültem, csak mikor elkezdődött a hét az átlag (stresszes) emberek között. Szerdán már olyan érzésem volt, mintha a hétvége egy egész hetes, sutivani pihenés lett volna.. J Hihetetlen nagy volt a kontraszt a tanfolyami beszélgetések, emberek és a hétköznapiak között…bennem meg olyan megértések zajlottak, mint hogy a „cselekvésből önmagadat visszavonva cselekedj” és még sok ehhez hasonló. Most kezdtem el érezni azt, hogy nagyon szorít a cipő, ahogy Dinó szokta mondani. Jobb lenne olyan emberek közt lenni, akikkel lehet értelmesen, értelmes dolgokról beszélni. J

Összegezve, nekem nagyon sokat adott a tanfolyam, főleg így, hogy utána a kint létben ekkora volt a kontraszt. Szürreális volt látni más embereket, akik a „problémák/gondolatok” szintjén futják a napi körüket, mint a mérgezett egerek, és a változtatásnak, változásnak még csak a kicsinyke szikráját se tudják elképzelni, pláne nem engedni és megélni… Ehhez képest pedig a belső nyugalomból élni teljesen más. (Én is voltam mérgezett egér, de már akkor is éreztem, hogy valami nem stimmel, és el tudtam jutni idáig..)” (Sz.E.)

Spirituális fejlődés tanfolyam csoportkép 2019-ből

A következő tanfolyam időpontját megtalálja az Eseménynaptárban!

A tanfolyamokra bejelentkezni a dnagyerika@yahoo.com e-mail címen lehet.