Több mint 50 éves pályafutása alatt a Transzcendentális Meditáció világszerte ismertté vált és a TM-et elsajátító több mint 7 millió gyakorló között számos híresség is akadt. Közülük válogattunk ki néhányat, akik el is mondják: mit adott nekik a TM?

 

“A Transzcendentális Meditáció a nyugalom Paul-McCartneyszigetét nyújtja számomra e hatalmas zűrzavar közepette.”

– Paul McCartney zenész

 

 

 

oprah“Ez a fajta “csendben” maradás önmagunkon belül, amikor visszatérünk saját magunk középpontjába, s felismerjük, hogy van valami, ami fontosabb, mint mi, fontosabb, mint a munkánk, olyasfajta energiát ad, olyan erősségű energiát, amilyet soha azelőtt nem tapasztaltunk meg. S nem fogod elhinni, mi történt a cégben. Akiknek migrénjük volt, már nincs, jobban alszanak, s jobbak a kapcsolatok is. Ez fantasztikus!”

– Oprah Winfrey médiasztár, műsorvezető

 

David Lynch“A tudathoz annyi nagyszerű dolog kötődik: intelligencia, kreativitás, boldogság, szeretet, energia, hatalom és béke. A Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlásával az egyén a gyakorlat alatt számtalanszor transzcendál, s ennek jutalma egy hatalmas, az egész életet átalakító jó hatás lesz.”

– David Lynch filmrendező

 

Brand-Russell“Megváltoztatja a tudatot. Ha függőségeid lennének, tényleg nagyon hatékonyan segít. Erős hatással van az elmédre, nagyon kellemes, határtalan, valóságos és kalandos!”

Russell Brand komikus

 

 

 

 

Clint Eastwood“Nagy támogatója vagyok a Transzcendentális Meditációnak. Közel 40 éve gyakorlom, s azt gondolom, hogy csodálatos eszköz bárki kezében a stressz kezelésére. A stressz természetesen úton útfélen jelen van az életünkben, s elég tudományos kutatás jelent már meg, hogy megmutassa: a TM-mel mindenki csak nyerhet. Csodálatos módszer, különben miért használtam volna ennyi éven át, majdnem fél életemben?”

– Clint Eastwood színész

 

 

Cameron-Diaz“Annyira egyszerű a TM-et megtanulni, s gyakorolni, mégis az a rengeteg jó hatás, amit nyújt, az élet egészére kifejtett hatása, nos, az mindent megváltoztatott!” 

– Cameron Diaz színésznő 

 

donovan“A meditáció arra való, hogy kapcsolatba kerülj a kreativitásod forrásával, mely egyébként is valahol legbelül található. Dalszerzés közben olyan körülményeket kell teremtenem, hogy a zene átfolyhasson rajtam, ezért a legjobb, ha előtte mélyen magamba merülök. Persze nagyon sok zenész megteszi ezt meditáció nélkül is, egész ügyesen. De ha egyszer megtanulod a Transzcendentális Meditációt, akkor azonnal odatalálsz, s ahogy David Lynch mondja, “kifoghatod a nagy halat”!”

– Donovan zenész

 

Scorsese“Az elmúlt néhány évben gyakorolni kezdtem a Transzcendentális Meditációt. Nehéz elmagyarázni, milyen hatással van az életemre. Csupán néhány szót mondanék: nyugalom, tisztaság, egyensúly, s olykor – felismerés.”

– Martin Scorsese filmrendező

 

howard-stern“Anya elvitt egy Transzcendentális Meditáció központba, mert nagyon le volt törve, akkor halt meg a nővére. Megpróbálta a pszichiátereket, de semmi nem működött. Majd később, amikor felhívott, egy teljesen más ember hangját hallottam a telefonban. Éreztem, hogy Anya teljesen megváltozott. Eredendő boldogságot éreztem a hangjában, nem egy kitalált boldogságot – én is elkezdtem meditálni.”

– Howard Stern rádió riporter, DJ, talk-show házigazda