Ez a Maharishi által vezetett, 33 leckéből álló tanfolyam következetes és alapos tudást nyújt a Transzcendentális Meditáció gyakorlatával elérhető lehetőségekről.

S arról, miért tartotta Maharishi fontosnak, hogy ezt az ősi védikus tudást napjainkban a tudomány nyelvén tegyük elérhetővé. Korábban ez a képzés a TM tanári tanfolyam előfeltétele volt, mivel szerkezetében és tartalmában egyaránt követi a TM tanári tanfolyamot, így egyfajta kis tanárképzőnek is tekinthető.

A Kreatív Intelligencia Tudománya tanfolyam megtanítja, hogy miként hozzuk a felszínre és kezdjük el a napi életben saját hasznunkra kamatoztatni a bennünk szunnyadó és most már a TM gyakorlásával elérhetővé tett alkotó, teremtő, azaz kreatív intelligenciát.

Maharishi a következőket mondta a KIT-ről

„A Kreatív Intelligencia Tudománya rendszerezett tudást nyújt arról, miként nyithatjuk meg magunkat a kreatív intelligencia székhelyének. Mint tudjuk, a cselekvéseinkben megnyilvánuló energia és intelligencia valójában a gondolatainkból fakad, a gondolatok pedig valahonnan a mélyből, a gondolatok forrásából erednek. Ez a forrás maga a kreatív intelligencia székhelye.

Ha elménket és éberségünket megnyitottuk e központ felé, akkor bármilyen mennyiségű energiára és intelligenciára szert tehetünk, hogy aztán tevékeny életünk bármely bennünket érdeklő területén kifejezhessük azt. Tehát a KIT feladata elsősorban az, hogy az egyéni tudatosságot eljuttassa a kreatív intelligencia egyénen belül rejtőző forrásához.

A KIT kijavítja mindazokat az évszázados tévedéseket, melyek szerint a világi élet nem jó, mert folyton változik, ezért le kell mondani róla. Mi azt tanítjuk, hogy mélyen, legbelül felfedezhetjük magunkban az energia, intelligencia és boldogság határtalan értékét, s ha tudatosságunkat eljuttattuk ide, beteljesedésre lelünk. Ez a beteljesedés pedig minden gondolatunkban, beszédünkben és minden cselekedetünkben kisugárzik majd. Tehát nem kell a mélység miatt az élet felszíni értékeit elhanyagolni, mert a mélység értéke abban rejlik, hogy támogatja a felszínt, míg a felszín segít kifejeződésre juttatni a mélység értékeit.”

A tanfolyam felépítése

A 33 leckét többféle változatban is fel lehet dolgozni, akár 2x egyhetes bentlakásos tanfolyam, akár hétvégi szombat-vasárnapos beosztásban. Amennyiben havonta egyszer, szombat-vasárnapi napokon dolgozzuk fel, reggel 9-től délután 17-18 óráig tart majd egy napi foglalkozás. Minden leckét sajátos feldolgozás követ, melynek célja, hogy a hallott tudást teljes mértékben megértsük és annak lényegét az általunk választott kifejezési formán keresztül bemutassuk.

Mivel egy hétvégén körülbelül 6-7 leckét lehetséges feldolgozni, így a tanfolyam kb. fél évig tart, s végén írás- és szóbeli „vizsgára” kerül sor. A vizsgán mindenki lehetőséget kap arra, hogy megmutathassa, milyen mély ismeretekre tett szert a Kreatív Intelligencia természetéről és az esszé megírásával – melyet a vizsgára kell majd hozni, tehát otthoni feladat lesz – pedig Maharishi tudásának gyakorlati alkalmazását tárhatják fel a résztvevők.

Részvételi feltétel

A tanfolyam elkezdésének nem előfeltétele a TM gyakorlása, de a 3. leckétől kezdve már csak TM gyakorlók folytathatják a tanfolyamot, tehát ha még nem vagyunk TM gyakorlók, a KIT tanfolyam előtt vagy közben el kell sajátítanunk.

A tanfolyam részvételi díja: 100 000 ft

Ízelítő néhány vizsgamunkából…